Éčka a jejich vliv na lidské zdraví

Ender
Příspěvky: 78
Registrován: pon 21. zář 2015 18:43:21

Éčka a jejich vliv na lidské zdraví

Příspěvek od Ender »

Ne všechna éčka mají neutrální nebo negativní vliv na lidský organismus. Existují i taková která jsou spíše prospěšná:
Číslo Název Potraviny, ve kterých se vyskytuje Vliv na organismus
E 101 riboflavin, vitamin B2 cereálie dobrý pro imunitní systém, chrání před šedým zákalem, zmírňuje migrény
E 160a karoteny sýry, zmrzliny, majonézy ničí volné radikály, prevence chorob srdce
E 161b lutein mléčné výrobky, salátové zálivky snižuje riziko rakoviny plic
E 170 uhličitan vápenatý kakao holandského typu nutný pro zdravé zuby
E 300 vitamin C džusy, nealko. nápoje antioxidant
E 306 až E 309 vitamin E rostlinné tuky antioxidant, zvyšuje imunitu
E 406 agar tavené sýry, masné výrobky, želé má mírně projímavý účinek
E 410 karubin nápoje, cukrovinky, sýry pomáhá snižovat hladinu cholesterolu

Odpovědět

Zpět na „Ostatní chemické látky a jejich působení na lidský organismus“