Utopenci - klasický recept
Napsal: sob 09. bře 2019 19:22:33
Narazil jsem na zmínku o recepturu z roku 1995 co byla prý převzatá ze socíku. Je to repct z výrobny tak bacha na ty dva mentráky buřtů si to dělte 100:
"Ocet a voda zhruba1:1, cukr a sůl taky 1:1. Pro ilustraci: na 200 kg špekáčků 4 kg cukru a 4 kg soli, 8 kg hořčice, 0,4 kg pepře, 0,6 kg papriky sladké, 0,1 kg bobkového listu, 60 kg cibule a zeleninové směsi, 20 litrů octa a 24 litrů vody."
A takové to prasení s hořčicí,česnekem a podobnýma věcma to je na vás..ale už to není klasicky utopenec
"Ocet a voda zhruba1:1, cukr a sůl taky 1:1. Pro ilustraci: na 200 kg špekáčků 4 kg cukru a 4 kg soli, 8 kg hořčice, 0,4 kg pepře, 0,6 kg papriky sladké, 0,1 kg bobkového listu, 60 kg cibule a zeleninové směsi, 20 litrů octa a 24 litrů vody."
A takové to prasení s hořčicí,česnekem a podobnýma věcma to je na vás..ale už to není klasicky utopenec